+31 (0)13 580 23 41 Contactgegevens

Geo-data op eenvoudige wijze voor iedereen toegankelijk gemaakt.

Laagdrempelig en wereldwijd inzetbaar.

Voor wie is het geschikt?

Lees hieronder hoe GeoSphere voor u veel toegevoegde waarde kan hebben. De praktijk wordt uiteengezet en alle belanghebbende partijen staan vermeldt.

Geo-data aanbieders

GeoSphere is geschikt voor organisaties die beschikken over geo-data en dit in de markt willen aanbieden. Wel of niet tegen betaling. Voorbeelden van organisaties zijn: satelliet operators, het kadaster, bedrijven die luchtfotografie verzorgen of radaropname, enzovoorts. Het voordeel voor aanbieders is dat data meerdere keren kan worden verkocht aan verschillende afnemers.

Afnemers kunnen ook zelf aangeven van welke gebied zij data wensen te ontvangen. Zij hoeven dus niet informatie af te nemen van gebieden die niet relevant zijn. Hierdoor zullen zij kosten technisch eerder bereidt zijn om data te kopen.

Geo-data afnemers

De organisaties die geo-data zullen afnemen zijn organisaties die instaat zijn om zelf data te verwerken tot voor hun bruikbare informatie. Denkt u hierbij aan energiebedrijven die het energie verlies van steden willen meten of overheden, zoals politie die illegale kwekerijen willen opsporen en ingenieurbureaus die ondergrondse resten van oude vestingen willen opsporen.

Het voordeel voor de afnemers is dat zij op een centrale plek direct toegang hebben tot gewenste geo-data. Daarbij hoeven ze alleen informatie af te nemen over hun interesse gebied. Ze hoeven dus niet te betalen voor informatie die ze niet willen. Dit is nu vaak wel het geval.

Value Adders

Nadat data is gedownload en bewerkt kan de bewerkte data onder een andere aanbieder opnieuw binnen het portaal beschikbaar worden gesteld. Deze functionaliteit is interessant voor zogenaamde value adders. Dit zijn partijen die gespecialiseerd zijn in het processen van data aan de hand van algoritmen. Ze verhogen de waarde van de geo-data door deze beter leesbaar te maken voor de eindgebruikers.

De bewerkte data kan op dezelfde wijze beschikbaar worden gesteld als andere aanbieders doen. het voordeel voor de value adders is dat ze data binnen een online opmgeving specifiek beschikbaar kunnen stellen aan hun opdrachtgevers. Indien gewenst kunnen ze het tegen een bepaalde vergoeding ook aan derden beschikbaar stellen. Hiermee kunnen ze met dezelfde data meer partijen van dienst zijn. En dus meer verdienen.

Ondernemers

GeoSphere biedt ondernemers de mogelijkheid om partner te worden en een eigen portaal in te richten. Hiermee kan geo-data in de markt kan worden aangeboden. Dit portaal kan volledig worden ingericht volgens de wensen van de opdrachtgever. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen. De software en infrastructuur om een eigen portaal in te richten is reeds aanwezig. De kosten om een dergelijk initiatief te beginnen liggen daarmee relatief laag.

delen