+31 (0)13 580 23 41 Contactgegevens

Geo-data op eenvoudige wijze voor iedereen toegankelijk gemaakt.

Laagdrempelig en wereldwijd inzetbaar.

Hoe werkt het?

Er zijn heel wat schakels nodig om de beschikbare geo-data voor u als consument of bedrijf leesbaar en bruikbaar te maken. Lees in de onderstaande kopjes hoe u de software kunt aafnemen en/of aanbieden.

Geo-data aanbieden

Binnen het GeoSphere platform kunnen geo-data aanbieders informatie beschikbaar stellen, dit gaat met groot gemak via het internet. Voordat men data kan aanbieden moet men een account aanmaken. Binnen het account moet worden opgegeven of men een vergoeding wil voor de data. Zo ja, dan moet men aangeven hoeveel per hectare.

Zodra het account is aangemaakt kan de aanbieder de gewenste geo-data uploaden. Dit kan hij doen binnen standaard formaat. De upload functionaliteit biedt de mogelijkheid om een groot volume aan data in 1 keer te uploaden. Dit upload proces wordt door GeoSphere zelf gecontroleerd en waar nodig bijgesteld. Op het moment dat de data is geupload staat het in de GeoSphere Geo-data Library, een bibliotheek voor alle gegevens.

Geo-data afnemen

Gebruikers van GeoSphere kunnen via de website hun 'area of interest' intekenen, ofwel interesse gebied. Dit gebeurd op een zelfde manier als telers op Mijnakker.nl hun percelen intekenen (zie www.mijnakker.nl). Nadat het gebied is ingetekend wordt vanuit de library aangegeven welke data beschikbaar is. Vervolgens kan men aangeven welke data men wilt afnemen en van welke periode, indien van toepassing.

Op de bestelpagina krijgt men te zien wat het totaal bedrag is. Zodra men op bestellen klikt kan men overgaan tot betaling. Op het moment dat GeoSphere vanuit de betaalprovider doorkrijgt dat de betaling is ontvangen krijgt de afnemer toegang tot een omgeving waarin hij de data kan inzien. ook heeft hij de mogelijkheid om data te downloaden in de vorm van Geotiffs of Shapefiles.


delen